loader
Bruksområder

Bruksområder

Rcontainer > Containere > Bruksområder

oversikt over forskjellige typer containere

Containere kommer i en lang rekke former, dimensjoner og utførelser tilpasset ulike behov. I tillegg til at det finnes mange forskjellige standardiserte containere, har man også unike muligheter for ombygning og tilpasninger dersom man har spesielle behov.

Dette gjør containere til svært allsidige produkter som kan løse mange problemer og utfordringer. I dette blogginnlegget viser vi deg derfor 10 av de vanligste typene containere på markedet samt hva de kan brukes til.

Drycontainer / Tørrlast container / Shipping container

 

Reblock-20-ft.-shipping-container-1024x768

Det finnes et bredt spekter av shipping containere, og den vanligste typen er Drycontainere. Shipping containere er CSC-godkjent og godkjent for internasjonal transport. Shipping containere kan være alt fra store stålcontainere til mindre bokser for å frakte for eksempel musikkinstrumenter. De vanligste størrelsene er 20 og 40 fot. Fellesnevneren er at de kan brukes til transport i båt, tog eller på vei. Standard størrelser for shipping containere er 10,20,40 og 45 fot.

Kjøl / varme / frysecontainer

kjølecontainer frysecontainer

En kjøle- og frysecontainer (reefer container eller refrigerated container på engelsk), er enkelt forklart et enormt kjøleskap som benyttes til å frakte last som krever temperaturkontroll. Hovedformålet til en kjølecontainer er å frakte nedkjølt last, men frysecontainere er også utstyrt for å “varme opp” varer når det er en nødvendighet. Standard størrelser er 10, 20, 40 og 45 fot.

Spesialbygde containere

ombygd container

Containere gir helt unike muligheter til å spesialtilpasses brukerens behov. Vi har eget verksted for ombygging.

Rcontainer® leverer et hav av ombyggingsløsninger for våre kunder, og det finnes ikke et oppdrag eller utfordring som ikke kan løses! Vi tilbyr blant annet brann-containere, Isolerte containere, entreprenør-containere, miljøcontainere, aggregat-containere, trafo-containere, data-containere og mer. Ta gjerne en titt her på noen av våre spesialbygde containere.

Flat Rack container

40ft-domino-type-5 flatrack container

Flat Rack containere er blant annet utviklet for transport av overdimensjonert last på containerskip. Endeveggene er konstruert for løfting med containerkraner og bunnkonstruksjonen er utformet for å festes på containerskip . De er spesielt egnet for tung last og gods som trenger lasting fra toppen eller sidene, slik som rør og maskiner.

Beregnet for transport av maskiner, helikopter, løfteutstyr eller andre deler som ikke passer en standard ISO Container.

Open top / Hard top / Soft top

20ft-torrlastcontainer-med-apen-topp-1-e1458727790437

Med åpen container kan man enkelt ta av lokket og åpne opp slik at høye materialer kan fraktes. Finnes med både hard-top og soft-top.

Containere med sideåpning

Container-med-sideåpning-20-FT

Containere med sideåpning er tilpassede containere som gjør det enklere å få tilgang til lagrede varer via dører plassert på siden. En hel side av containeren åpner utover via to dører. Dette gjør lasting og lossing betydelig enklere, spesielt om du stabler varer med gaffeltruck.

Det finnes uendelige muligheter for tilbehør til containerene, og det er også mulig spesialtilpasse containere til unike og uvanlige bygg slik som feks. butikk, visningsbygg eller kontorer.

Tank-containere

sementtank container

Tank containere brukes hovedsaklig til transport av flytende materialer og brukes av store deler av shippingindustrien. Tank-containere er vanligvis laget av sterkt stål eller andre anti-korrosive materialer som gir dem lang levetid og beskyttelse. Vi leverer alle størrelser av tankcontainere, både brukte og nye. Standardstørrelsene på tankcontainere er 5, 6, 8, 10, 15, 20, 40, 45 fot.

Halvhøye containere

offshore-half-height-basket-10ft-half-height-offshore-basket

Halvhøye containere blir ofte brukt offshore. De er gjerne utviklet for å stable sikkert, men samtidig være plasseffektive – noe som er viktig på boredekk. Halvhøye containere blir også ofte benyttet til frakt av kull og stein, da containerene er enkle å fylle og tømme. Vi leverer mange størrelser, både brukte og nye.

Biltransport

20ft-biltransportvogn-container

Når man skal frakte biler og andre kjøretøy har man to valg; enten med en biltransportvogn eller via “RORO” (Roll off roll on – kjøre bilen rett på bilfrakt-båt). Det mest fleksible er frakt ved bruk av biltransport container.

Biltransport-containere har sidevegger som kan åpnes, slik at man enklere unngår skader på kjøretøyet. Det viktigste ved frakt av kjøretøy, uansett om det er bil, motorsykkel, ATV er at alle kjøretøy er sikkert blokkert, avstivet, og bundet sikkert under transport.

Vi leverer mange størrelser, både brukte og nye.

Quickbuild / Lettcontainere

lettcontainer

Quickbuild containere er flatpakkede hurtigløsninger som raskt og enkelt monteres på kun minutter. Brukervennligheten har gjort lettcontainere til et populært valg for alt fra byggeplasser og industri til det private markedet.

Rcontainer® leverer et bredt utvalg av Quickbuild-containere, det være seg alt fra små verktøykasser og overbygg til komplette lagerhaller. Quickbuild-containere kan også spesialtilpasses med en lang rekke løsninger som hyllesystemer, sikkerhetssystem, dører, vinduer, takvindu, låsebeslag og mer.

 

logo-popup
For å kunne vise riktig pris trenger vi å vite om du vil handle som bedrift eller privatperson
Banner Image

HVEM VI ER

Vi er ikke bare en bedrift. Vi er en sjel. Vi har følelser, meninger, erfaringer, egenskaper og idéer. Vi elsker å skape, og særlig når utgangspunktet har vært «ingenting».

Les mer

Kontaktskjema

Fortell oss hva du leter etter

reblock

REBLOCK AS

Eiendomsprosjekter Leilighetsbygg Prosjektering Anbud
rcontainer

RCONTAINER AS

Stålmoduler Containere Modulvogner Ombygging