loader
Dette betyr markeringene på containeren

Dette betyr markeringene på containeren

Rcontainer > Containere > Dette betyr markeringene på containeren

20 fot container hvit

Dersom du har du hatt noe med en container å gjøre noen gang, har du mest sannsynlig lagt merke til at det er festet diverse markeringer, klistrelapper og skilt på container-døren. Men hvorfor er de der, og hva betyr de egentlig for noe? Det får du svar på i denne bloggen!

Standarden som benyttes for å identifisere og markere containere heter “DIN EN ISO 6346”, og har vært benyttet siden Januar 1996.

Dette er hva de ulike markeringene på containeren betyr:

merker og symboler på containere

1. Identifikasjonsnummer

Containernummeret er det primære identifikasjonsmerket på døren av en ISO-container. Nummeret består av syv tall og fire bokstaver. Identifikasjon-nummeret tildeles av ISO for å identifisere hver eneste container og hvem som eier den. Identifikasjonen er unik for alle containere og er registrert hos det internasjonale byrået for containere, BIC (Bureau International des Containers i Paris).

Dersom nummeret på containeren er:

ABCD 123456 7

ABC = Kode for eier av containeren.

D = Container-kategori

De første seks tallene, 123456 er serienummeret til containeren.

Det siste tallet, 7, er et sjekksiffer som brukes for å validere om eier, container-kategorien og serienummeret er riktig overført.

2. ISO-kode

ISO-koden er plassert under identifikasjonsnummeret, og forklarer detaljer om typen container. GP = general purpose, DV = dry van etc. ISO-koden angir også størrelsen på containeren. Dersom ISO-koden er 45 G0, betyr “4” lengden (40 fot) og “5” er koden for bredde.

3. Vekt og nyttelast

Alle de detaljer om container-vekt og lastevekt er merket på døren, i både kg og lbs.

Container-vekt oppgitt er tom container slik den er levert fra produsenten.

Lastevekt er maksimal lastevekt som er godkjent for ISO-containeren.

Bruttovekt er den totale vekten av container inkludert last innenfor lastegrensen.

4. Eier-informasjon

merker på containeren

Navnet og logoen til fraktselskapet eller container-eieren.

5. Klassifiseringsmerke

Før containeren tas i bruk av et rederi, blir den testet for sjødyktighet og i henhold til ISO-reglene av et godkjent klassifikasjonsselskap. Etiketten er et bevis på at containeren er klassifisert.

6. Kubikk eller volum

Enten kapasiteten i kubikk, eller volumet i containeren er merket på døren.

7. Advarselsemerke

Containere kan ha ulike advarselsmerker og tegn avhengig av hvilken type container det er og hva slags last den benyttes til. For eksempel vil en ekstra høy container ha advarsel med høyden eller en advarsel-stripe øverst på containeren. En container som inneholder farlig last, vil ha advarselsmerke om typen fare eller hvilken last den inneholder.

8. Sertifiseringer

Containeren kan ha forskjellige sertifikater, og disse er montert som plater.

CSC plate: Sikkerhetssertifikat for containere som beviser at containeren er testet og inspisert av godkjente myndigheter. CSC platen inneholder også detaljer om eier og tekniske spesifikasjoner.

ACEP plate: ACEP står for “Approved Continuous Examination Programme”. Merket betyr at containeren er med i et sikkerhetsprogram der containeren gjennomgår en omfattende inspeksjon i et depot hver 30. Måned med bruk. Eieren av containeren fornyer ACEP hvert tiende år.

RCONTAINER® fører alle typer containere, og de vanligste variantene har vi på lager til enhver tid. Vi tilbyr salg, leie og leasing av både nye og brukte containere. Dersom du har spesielle ønsker og behov, bygger vi om spesialbygde containere i vårt verksted på Oppaker. For oss er ingen utfordring for stor, og vi gleder oss til å høre fra deg!

 

logo-popup
For å kunne vise riktig pris trenger vi å vite om du vil handle som bedrift eller privatperson
Banner Image

HVEM VI ER

Vi er ikke bare en bedrift. Vi er en sjel. Vi har følelser, meninger, erfaringer, egenskaper og idéer. Vi elsker å skape, og særlig når utgangspunktet har vært «ingenting».

Les mer

Kontaktskjema

Fortell oss hva du leter etter

reblock

REBLOCK AS

Eiendomsprosjekter Leilighetsbygg Prosjektering Anbud
rcontainer

RCONTAINER AS

Stålmoduler Containere Modulvogner Ombygging