loader
Kjøle og frysecontainere – Dette trenger du å vite

Kjøle og frysecontainere – Dette trenger du å vite

Rcontainer > Containere > kjølecontainere > Kjøle og frysecontainere – Dette trenger du å vite

Hva er en kjøle- og frysecontainer?

En kjøle- og frysecontainer, som på engelsk går under navnet reefer container eller refrigerated container, er enkelt forklart et enormt kjøleskap som benyttes til å frakte last som krever temperaturkontroll. Last som krever temperaturkontroll er vanligvis frukt, kjøtt, sjømat, grønnsaker og meieriprodukter. Kjøle- og frysecontainere benyttes også til å frakte andre varer som blomster og legemidler over lengre avstander.

Hovedformålet til en kjølecontainer er å frakte nedkjølt last, men frysecontainere er også utstyrt for å “varme opp” varer når det er en nødvendighet. Containerne har mulighet for å opprettholde temperaturer opp til 30 ° C når det er nødvendig, uavhengig av utetemperatur.

Det er viktig å være klar over at kjøle- og frysecontainerne ikke er konstruert for å redusere eller ta ned lastens temperatur. De er laget for å opprettholde den ønskede temperaturen på lasten. Det betyr at lasten må forkjøles til den temperaturen du ønsker før den kan plasseres i containeren.

Les mer om kjøle- og frysecontainere her

 

Viktig forskjell på kjølevarer og frossenvarer

Det er viktig å tenke over at kravene til luftstrøm i containerne varierer etter hvilken last som skal fraktes. Det finnes ingen “one size fits all”, og du må derfor tenke godt gjennom hva du skal frakte.

Skal du frakte kjølig last er det viktig at luften til enhver tid strømmer gjennom lasten slik at varme fraktes bort fra lasten. Kartongene som benyttes til kjølig last skal derfor ha huller/ventilasjon. Se for deg en bananeske.

For frossen last derimot må luft kunne flyttes rundt selve lasten. Her skal det ikke være glipper eller hull mellom lasten, slik som for kjølig last. Lasten må derfor stables i blokker.

Kjølevarer luftstrøm:

kjølig last kjølecontainer luftstrøm

Frysevarer luftstrøm: 

frysevarer luftstrøm container

Frysecontainerens bruksområder

kjølecontainer bruksområder

I Norge blir oftest kjøle- og frysecontainere brukt i sammenheng med eventer som bryllup og festivaler, til butikker, i sammenheng med jakt samt til skadedyr.

Når det kommer til import av varer til andre land, er det i noen tilfeller egne regler som må tas hensyn til. Enkelte frukttyper bærer nemlig potensielle patogener (sykdomsfremkallende mikroorganismer). Derfor har enkelte importerende land som Kina, Japan og Nigeria innført krav om at frukten som fraktes skal kjølebehandles, også kjent som Steri-forsendelser.

For denne type forsendelser vil frukten bli forhånds-kjølt til en lavere temperatur enn det vanligvis blir solgt med på det kommersielle markedet. For å overvåke dette blir steriprober (ca. 3 per forsendelse) satt inn i fruktens masse, inne i kartongen.

Det er satt en minimumstoleranse for tillatt temperaturvariasjon. Overskrides toleransen, vil det være nødvendig med ytterligere timer eller dager for å bringe den til ønsket temperatur.

Huskeliste for kjølecontainere:

  • Lasten skal ikke fylles utover slutten av T-gulvet
  • Innholdet skal ikke fylles over den røde lastelinjen
  • Lasten må være stabil på gulvet samt godt strammet fast slik at den ikke beveger seg under transport
  • Enheten må alltid stilles til riktig temperatur og denne innstilte temperaturen vil variere i henhold til lasten som lastes inn
  • Avfuktningsmåler må kontrolleres
  • Kreves forhåndskjøling, er det lasten som skal forhåndskjøles og ikke containeren med mindre containeren er lastet i en lufttett kaldtunnel i kjølelageret
  • Riktig ventilasjons-innstilling er svært viktig og må være innstilt korrekt.
  • Siden luften vil følge den minste motstands vei, bør det ikke være noen restriksjoner for luftstrømmen og eventuelle hull mellom paller. Dørene må være stengt med papp eller til og med tre. Dette vil da tvinge luften til å sirkulere riktig og redusere potensialet for at varm luft vil sirkulere nær dørene.

 

slå sammen frysecontainere til store kjølerom eller fryserom

Føringer for last av kjølecontainere:

kjølecontainer last

1. Kjøleenhet
2. Bokser strekker seg ikke utover pallen
3. Dekkbrettavstand gir vertikal luftstrøm
4. Bokser ventilert for vertikal luftstrøm
5. Pallelast er sikret
6. Bakdører
7. Luftrom over lasten
8. Luftstrøm
9. Boksåpninger justert

Vi fører kjøle- frysecontainere fra Carrier, Thermoking & Daikin.

Løsningene er mobile og tar kort tid å montere opp. Hos REBLOCK® kan du bestille både nye og brukte kjøle- og fryseaggregater. Vi tilbyr også leie og leasing.

Mulighetene er mange når det kommer til kjøle- og frysecontainere. En populær løsning er sammenkopling av kjølecontainere eller ekstra lav temperatur på containere. Vi kan tilby kjølecontainere med temperaturer helt ned til -60 grader.

Standard utførelse:

Størrelser: 10, 20, 40 og 45 fot
Daikin, Carrier eller Termoking aggregat
Temperatur fra – 25 til + 25
Godt isolerte containere
Riller i gulv for bedre luftsirkulasjon
400 eller 230 volt 3-fase tilkopling

På bestilling kan vi også levere:

Rustfritt hyllesystem
Personaldør
El. system og lys
Container med 2 temperaturer
GSM overvåkning
Spesialstørrelser
Sammenkobling etter ønsker og krav
Valgfri farge og logo
Lyd-demping
Skyvedører
EX sone
Sidedør-åpning
Innbrudsalarm
Oppsamlingskar
Fuktstyring
Varmekable på dør
.. og mye mer!

 

kjøle frysecontainere

logo-popup
For å kunne vise riktig pris trenger vi å vite om du vil handle som bedrift eller privatperson
Banner Image

HVEM VI ER

Vi er ikke bare en bedrift. Vi er en sjel. Vi har følelser, meninger, erfaringer, egenskaper og idéer. Vi elsker å skape, og særlig når utgangspunktet har vært «ingenting».

Les mer

Kontaktskjema

Fortell oss hva du leter etter

reblock

REBLOCK AS

Eiendomsprosjekter Leilighetsbygg Prosjektering Anbud
rcontainer

RCONTAINER AS

Stålmoduler Containere Modulvogner Ombygging