loader
Miljøcontainer – dette må du vite

Miljøcontainer – dette må du vite

Rcontainer > Uncategorized > Miljøcontainer – dette må du vite

Miljøhensyn står høyt i dagens samfunn. Med en miljøcontainer kan man enkelt løse vanskelige problemstillinger rundt oppbevaring og lagring av farlig avfall.

Det finnes et hav av ulike containere, og de kan brukes til så mangt. Dersom du arbeider med lagring og transport av miljøfarlig avfall har du sikkert vært borti miljøcontainere tidligere. En miljøcontainer er nemlig spesialdesignet for nettopp dette formålet. Det stilles høye krav til denne typen container, og er de en del av jobben din er det et par ting du bør vite om dem.

 

Når bør man bruke miljøcontainere?

Miljøcontainere kan brukes av mange ulike bransjer eller privatpersoner. Alle som for eksempel arbeider med miljøfarlig avfall plikter seg å oppbevare det i henhold til avfallsforskriften og forurensningsloven. Dette vil si at avfallet ikke skal være til fare for miljø, mennesker eller dyr. Enkelt sagt skal denne type avfall oppbevares trygt og sikkert. Ytre omgivelser skal være beskyttet mot avfallet, men avfallet skal også være beskyttet mot ytre påvirkninger.

Det vil også være fordelaktig å benytte seg av miljøcontainere når det kommer til å sikre ulike stoffer og kjemikalier fra tyveri. En slik container kan låses, og i tillegg er den brannsikker. Noen privatpersoner velger også å lagre alt fra maling, lakk og lim, til batterier, lyspærer, spraybokser, drivstoff og lignende i miljøcontainere. Dette kommer av at kravene for lagring av materialer som kan skade miljøet blir strengere med tiden, og det er opp til den enkelte å sørge for at avfall ikke spres i naturen vår.

Driver du med landbruk eller gårdsdrift, dukker det også her stadig flere forskrifter rundt oppbevaring av for eksempel maursyre og andre sprøytemidler. Her er bruk av miljøcontainer påbudt.

 

Hva klassifiseres som farlig avfall?

Farlig avfall, miljøfarlig avfall eller spesialavfall er rett og slett avfall som kan forårsake alvorlig forurensning eller skade på mennesker, dyr og miljø. Håndterer man ikke slikt avfall riktig står man i fare for bøter og strenge straffer, da det er forbudt å forurense. Norske miljølover har også strenge strafferammer dersom de brytes.

Det finnes en rekke produkter som inneholder miljøfarlige stoffer. Dette kan være ulike kjemikalier, drivstoff, maling og spraybokser, elektrisk avfall og batterier. Ser vi til avfallsforskriftens definisjon på farlig avfall vil den si at farlig avfall klassifiseres som «Avfall som ikke hensiktsmessig kan håndteres sammen med annet husholdningsavfall eller næringsavfall fordi det kan medføre alvorlige forurensninger eller fare for skade på mennesker eller dyr.»

Av åpenbare grunner skal farlig avfall håndteres på en trygg og sikker måte. Det skal sørges for at farlig avfall oppbevares adskilt fra annet avfall, og at det oppbevares utilgjengelig på et låsbart sted. Det skal også være under tak, i et område som ikke har lekkasjer eller tillater annet utslipp.

 

Hvilke krav stilles til miljøcontainere?

Når farlig avfall skal oppbevares og lagres er det for de fleste enklest med en eller flere miljøcontainere. Disse skal dekke kravene som stilles når det kommer til norske miljølover. Derfor skal en miljøcontainer:

  • Kunne låses
  • Være tett og sikker mot lekkasje og utslipp
  • Ta et tett tak
  • Være brannsikkert

Husk å tilpasse miljøcontaineren ved behov

Når du skal velge en miljøcontainer er det lurt å se etter en modell som kan tilpasses dine behov. I alle bransjer og til privatbruk vil det oppstå ulike utfordringer det bør tas hensyn til. Derfor er det viktig at en container kan møte disse utfordringene på en god og effektiv måte gjennom spesialtilpassing.

Alle miljøcontainerne til RCONTAINER® kommer fullt utstyrt med varmgalvanisert gittergulv og oppsamlingskar i tilfelle lekkasjer. Oppsamlingskaret gjør det svært enkelt å åpne opp og suge ut avfall som samler seg opp. Tommelfingerregelen som gjelder her, er at oppsamlingskaret skal minimum kunne ta opp den største enheten som lagres + 10%. Containerne har også mekanisk utlufting i taket, tre hyller sveiset til veggen og en innfelt A60 galvanisert dør. Utenom dette kan vi tilpasse dem i det uendelige. Vi kan blant annet levere miljøcontainere med brannisolasjon og annen innredning eller lyssetting. Uansett hvilke tilpassinger du måtte ønske vil alle ombygginger bli utført i vårt verksted på Oppaker, og vi sørger for 3 års garanti på tilpassede containere.

Velg RCONTAINER® når du trenger en miljøcontainer

Det norske samfunn tar miljøforpliktelser mer og mer på alvor. Fremover vil vi derfor mest sannsynlig se en oppgang i behov for miljøcontainere. Forurensningsloven § 7. (plikt til å unngå forurensning) sier: «Når det er fare for forurensning i strid med loven, eller vedtak i medhold av loven skal den ansvarlige for forurensning sørge for tiltak for å hindre at den inntrer». Dette er et utfordrende lovverk for både privatpersoner og bedrifter. Her er miljøcontainere en enkel løsning på en komplisert problemstilling.

 

RCONTAINER® er en totalleverandør av modul-bygg og containerbaserte løsninger. Våre produkter har høy kvalitet, og vi er ivrige etter å løse ulike problemstillinger med smarte containermodeller. Hos oss kan du både kjøpe, leie og lease gode miljøcontainere. Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre containere.

Ta kontakt med oss!

Vi ser frem til å løse dine utfordringer.

Kontaktskjema
logo-popup
For å kunne vise riktig pris trenger vi å vite om du vil handle som bedrift eller privatperson
Banner Image

HVEM VI ER

Vi er ikke bare en bedrift. Vi er en sjel. Vi har følelser, meninger, erfaringer, egenskaper og idéer. Vi elsker å skape, og særlig når utgangspunktet har vært «ingenting».

Les mer

Kontaktskjema

Fortell oss hva du leter etter

reblock

REBLOCK AS

Eiendomsprosjekter Leilighetsbygg Prosjektering Anbud
rcontainer

RCONTAINER AS

Stålmoduler Containere Modulvogner Ombygging