Oversikt over de vanligste container dimensjoner

Oversikt over de vanligste container dimensjoner

shipping container dimensjoner

I dag benyttes mer enn 17 millioner containere av ulike typer og dimensjoner globalt for å gjøre containerfrakt til den mest effektive transport-metoden. Containerne som brukes er ISO-sertifiserte, noe som betyr at de har blitt testet i henhold til spesifikasjonene fra ISO. Dette gjøres for å forsikre at containerne passer for alle transport-typene skip, lastebil og tog.

I denne bloggen skal vi gå gjennom de vanligste container-dimensjonene i markedet.

Materialene som benyttes i produksjonen av containere er enten aluminium eller stål, noe som gjør at de egner seg godt til å frakte tørr og pakket last. Fordelen med aluminium containere i forhold til stål, er at aluminium har en litt større nyttelast. Stålcontainere har derimot større innvendig rom.

Dette er standard-dimensjonene til ISO-containere som benyttes i den internasjonale transportbransjen:

20 fot container dimensjoner

Standard ISO-container på 20 fot er den mest populære containeren av alle, og brukes på skip i alle størrelser. 20 ft shipping container har følgende dimensjoner:

20 fot container dimensjoner

20 fot containeren har en maksimal lastevekt på 30.000 kg, og opp til 45.000 kg for flatrack. En 20 ft kjøl/frys container (reefer container) har en nyttelastkapasitet på 27.400 kg.

40 fot container dimensjoner

40 fots containere byr på dobbelt så mye volum som en 20 fot container og koster som regel bare 15-25% mer. Dette gjør 40 fots containeren til den mest kostnadseffektive containeren for godstransport med skip, og den er derfor et populært valg.

40 fot container dimensjoner

Maksimal lastevekt er 30.500 kg for standard modell, og opp til 60 000 kg for flatracks.

45 fot container dimensjoner

45 fots containere gir enda litt bedre kapasitet enn 40 fot varianten. Dette er verdifull ekstra plass, som kan føre til mer effektiv transport og lavere transportkostnader.

45 fot container dimensjoner

Lastekapasiteten for 45 fots container er tilsvarende for en 40 fots container.

Andre container dimensjoner som er populære er 8 ft, 10 ft, 53 ft og 60 ft. Disse dimensjonene blir oftest benyttet til vei og jernbanetransport.

Spesifikasjonene vi har nevnt i denne bloggen er en representasjon av de mest brukte containerne på markedet, men kapasiteten kan variere avhengig av produsenten av containeren, containerens alder og måten containeren har vært brukt tidligere.

Rcontainer tilbyr containere i alle størrelser, og de vanligste variantene har vi på lager til enhver tid. Vi tilbyr salg, leie og leasing av både nye og brukte containere. Dersom du har spesielle ønsker og behov, bygger vi om spesiallagde containere i vårt verksted. For oss er ingen utfordring for stor, og vi gleder oss til å høre fra deg!

Relaterte artikler

17 Tips til effektiv stabling av flyttegods i container

17 Tips til effektiv stabling av flyttegods i container

Enten du er på flyttefot eller om du skal lagre eiendelene dine over en lenger periode i en container, er det viktig å ha orden på sakene når du skal pakke ned tingene dine. Ved å planlegge litt, pakke riktig og stable på en god måte i containeren gjør du arbeidet med å tømme den […]

7 Store fordeler ved å velge lagercontainer som lagerløsning

7 Store fordeler ved å velge lagercontainer som lagerløsning

Det kan være mange grunner til at du trenger ekstra lagringsplass, enten det er på kort eller lang sikt, privat eller i jobbsammenheng. Å benytte containere til lagring er en praktisk og kostnadseffektiv løsning på hva som ellers kan bli en dyr og tungvint øvelse. Dette har gjort at lagercontainere er blitt mer og mer […]

Topp 10 bruksområder for kjøl og frys containere

Topp 10 bruksområder for kjøl og frys containere

Har du noen gang lurt på hvordan mat som lett går i stykker som frukt, grønnsaker og meieriprodukter kan nå frem til deg helt frisk og fin, selv om den kommer fra motsatt side av kloden? Svaret er at de leveres i kjølecontainere, som også kalles reefercontainere. I motsetning til vanlige containere som kan varmes […]

Dette er Rcontainer

Rcontainer AS ble etablert av 22 år gamle Richard Anfinsen Sandvik i 2007 med en idé om å tilby moduler og containere kombinert med gode transportløsninger.

Les hele historien

Kontaktskjema