loader
Topp 10 bruksområder for kjøl og frys containere

Topp 10 bruksområder for kjøl og frys containere

Rcontainer > Containere > kjølecontainere > Topp 10 bruksområder for kjøl og frys containere

kjølecontainer bruksområder

Har du noen gang lurt på hvordan mat som lett går i stykker som frukt, grønnsaker og meieriprodukter kan nå frem til deg helt frisk og fin, selv om den kommer fra motsatt side av kloden? Svaret er at de leveres i kjølecontainere, som også kalles reefereblocke.

I motsetning til vanlige containere som kan varmes opp eller fryses i henhold til utetemperaturen, kommer kjølecontainere med en integrert kjøle- og ventilasjonsenhet som styrer temperaturen inne i containeren. Det er ikke bare temperaturen som er avgjørende for at varene blir transportert av kjølecontainere, selv om luften må sirkuleres i de riktige retningene for å sikre at gassene som frigjøres av elementene selv, ikke ødelegger lasten. For eksempel er det mange frukter og grønnsaker som stadig frigjør gasser og fuktighet, og hvis ventilasjonen ikke er effektiv, vil matvarene gå i stykker.

Selv om en kjølecontainer kommer med sin egen mekanisme for å kontrollere innetemperaturen, trenger den utvendig strøm til å fungere. Hvor mye strøm et skip eller tog kan tilføre til kjølecontainere avhenger derfor av hvor mange kjølecontainere de er lastet med.

Fun-fact: Visste du at bananer er den største enkelvaren (20%) som transporteres over hele verden i kjølecontainere?

Men det er ikke bare matvarer som transporteres ved hjelp av kjølecontainere. Alt som kan råtne eller ødelegges på grunn av variasjoner i temperatur og utslipp av gasser, alt som blir dårlig når det kommer i kontakt med omgivende atmosfære, kan oppbevares ved hjelp av kjølecontainere.

Sjekk ut vår topp 10 liste over varer som vanligvis transporteres av kjølecontainere her.

1. Transport og lagring av frukt og grønnsaker

frukt og grønnsaker fraktes med container

Dette er den vanligste bruken av kjølecontainere. Frukt og grønnsaker transporteres vanligvis via sjø og vei og i enkelte nødstilfeller, i luften. Med henvisning til bananeksemplet, kan det største kjølecontainer-skipet ta imot 15 000 esker med bananer. Det tilsvarer omtrent 746 millioner bananer, noe som igjen er like mye som hele Europas befolkning…

2. Transport og lagring av meieriprodukter

Sammenlignet med bananer har meieriprodukter ikke et veldig stort marked når det gjelder kjølecontainer via skip, fordi bevegelsen normalt er enten innenlands eller på samme kontinentet (med mindre meieriprodukter er størknet eller pasteurisert). De fleste kjølecontainere heises på lastebiler og tog for å transportere meieriprodukter til forskjellige steder innenlands.

3. Transport og lagring av kjøtt og fjærfe

Etter frukt og grønnsaker er kjøtt og fjærfe den neste største forsendelsen av varer som sendes av kjølecontainere over havene. I følge denne Economist-artikkelen om kjøtt-trender, var det globale forbruket av kjøtt på 50-tallet 70 millioner tonn, og i 2007 var etterspørselen økt til over 260 millioner tonn. Dette skyldes hovedsakelig at mange regioner hvor kjøtt og fjærfe var Ikke konsumert tidligere kom på markedet.

4. Transport og lagring av sjømat

Forsendelse av sjømat fortjener en egen kategori fordi 19% av matvarer som sendes med kjølecontainere er sjømat og sjømatprodukter. Sjømat går fort i stykker, noe alle som har besøkt et fiskemarked kan skrive under på. Derfor må kjølecontainere som frakter sjømat være av eksepsjonell kvalitet for å sikre at det når frem til kjøkkenet like friskt som om det nettopp ble tatt ut av vannet.

5. Transport og lagring av medisiner

Det var en tid da frakt av medisiner over lengre avstander ikke var mulig fordi kjøle- og ventilasjons-teknologier ikke var avanserte nok. Det var ikke noe annet alternativ enn å sende medisinene med fly. Dette begrenser ikke bare mengden medisiner som kan transporteres (fly er ikke like store som skip). Det økte også kostnadene for disse medisinene enormt. Kjølecontainere i disse dager tillater transport av store mengder medisinske laster. Som et resultat av dette har kostnaden for mange medisiner blitt lavere og flere mennesker kan benytte medisinene.

6. Transport og bevaring av filmsett-rekvisita

kjølecontainere brukes til å frakte filmutstyr og filmrekvisita

Ja, å transportere filmrekvisita og annet filmrelatert utstyr ved hjelp av kjølecontainere kan virke som en overkill, men når det gjelder å frakte rundt produksjonsutstyr til titalls millioner av kroner, er store filmprodusenter ofte avhengige av kjølecontainere. kjølecontainere brukes også når fotografering gjøres i tøffe miljøer, og det skjøre utstyret og rekvisittene må skjermes fra naturens elementer. I slike tilfeller er temperaturkontroll-funksjonene til kjølecontainere til stor nytte.

7. Transport og lagring av blomster

blomster fraktes med kjøle-containere

Neste gang du gir noen en blomsterbukett, kan du vite at du er en del av det globale, ferske blomstermarkedet på 400 milliarder kroner. Blomstene du har valgt kan ha kommet fra Sør-Amerika, Europa, Australia eller Asia med all duft og farger intakt som om de nettopp har blitt plukket. Denne interkontinentale friskheten sikres av kjølecontainere.

Nye kjølecontainere blir utviklet med en ozonkonsentrasjon 300 ganger høyere enn noe som er tilgjengelig i shippingindustrien som ville stoppe bakterier, sopp og mugg fra å ødelegge blomstene. Rundt 700 000 metriske tonn blomster transporteres over hele verden, og selv om mer enn 90% reiser med fly, gjør fremdriften i kjøl/frys containerens teknologi det mulig å sende flere og flere blomsterarter til sjøs. Dette øker mengden blomster som kan sendes og reduserer kostnadene for forsendelsen betydelig, likt som det en gang gjorde i tilfellet med medisiner.

8. Transport og lagring av vin

Vinen vi drikker lever og puster i henhold til atmosfæren rundt den. Vin er ikke som andre alkohol-holdige drikkevarer. På samme måte som andre matvarer, kan vin også bli dårlig ved plutselige temperaturendringer, og derfor blir vinflasker som reiser over havet fraktet i spesialiserte containere. Akkurat som fønikerne seilte sine lange flasker vin rundt for et par tusen år siden, blir mange varianter av vin i disse dager transportert til sjøs.

9. Kjølecontainere er nyttig for forsvaret og under militære operasjoner

frakt og transport for forsvaret med kjøle-containere

Kjølecontainere brukes av militære styrker over hele verden for transport og lagring av mat, medisiner, kjemikalier og gjenstander som kan gå til grunne under ugunstige klimatiske forhold. Kjølecontainere som brukes av militæret, tåler ekstreme temperaturer, elektromagnetiske forstyrrelser og vibrasjoner. De kan brukes til vei, luft og sjøtransport på grunn av deres standardiserte størrelser og dimensjoner.

10. Bruk av kjølecontainere under katastrofehåndtering

Det finnes en rekke innovative måter å sende containere til under katastrofehåndtering. Evnen til å kontrollere innetemperaturen gjør dem ideelle kandidater til lagring av medisiner og vaksiner, matvarer, frukt og grønnsaker under katastrofer.

I tilfeller der atmosfæriske forhold må styres, eller når du vil ha temperatur og luftstrøm nøye overvåket og moderert, kan du bruke kjølecontainere, forutsatt at de kan transporteres og mengden av elementene som bevares, begrunner bruken av dem. De som sagt forhindre varer som matvarer, drikkevarer, nødforsyninger og medisiner fra å gå bli dårlig under lange sjøreiser.

Hvorfor bruke kjølecontainere i stedet for å sende varer med fly?

bruksområder for kjølecontainere

Et fly, uansett hvor stort det er, er ganske lite sammenlignet med et standard lasteskip. Mengden sendinger som kan sendes med skip kan være 100 ganger mer enn de som sendes av de største frakt-flyene. Dette betyr at et fly vil måtte gjøre hundrevis av runder for å levere varer som kan leveres av et skip på bare én tur. Du kan enkelt forestille deg hvilken innvirkning den har på den endelige prisen på produktene som sendes.

Leter du etter høykvalitets containere til din neste forsendelse?

Våre 20 fot og 40 fot kjølecontainere er tilgjengelig for utleie eller for kjøp til svært konkurransedyktige priser. Alle reefereblocke fra RCONTAINER® overholder internasjonale sikkerhetsstandarder og lovgivning og alle kjøleenheter gjennomgår grundig inspeksjon og streng kvalitetskontroll før levering.

Kjøl/frys containerene våre kan brukes til frakt, for lagring av forgjengelige varer, blomster, midlertidig kjølelagring under renovering og alt annet som krever kontrollert temperatur for å holde seg i god stand. Vi kan enkelt tilpasse kjølecontaineren din i henhold til dine krav.

Kontakt vårt team nå for å finne den perfekte kjølecontaineren for din neste forsendelse!

Les mer om kjøle- og frysecontainere her 

 

utleie av kjølecontainere

logo-popup
For å kunne vise riktig pris trenger vi å vite om du vil handle som bedrift eller privatperson
Banner Image

HVEM VI ER

Vi er ikke bare en bedrift. Vi er en sjel. Vi har følelser, meninger, erfaringer, egenskaper og idéer. Vi elsker å skape, og særlig når utgangspunktet har vært «ingenting».

Les mer

Kontaktskjema

Fortell oss hva du leter etter

reblock

REBLOCK AS

Eiendomsprosjekter Leilighetsbygg Prosjektering Anbud
rcontainer

RCONTAINER AS

Stålmoduler Containere Modulvogner Ombygging